már
30

Amióta üldöz a muffin mánia, nincs olyan alkalom, hogy bevásárlóközpontban ne keresgélnék olyasmit, ami szükséges a muffinhoz, esetleg elősegítené hogy mégfinomabb legyen vagy mégjobban nézzen ki.

Mint azt minden muffin mániás tudja, a muffinhoz elengedhetetlen a papír. Sajnos nálunk valamiért rettenetesen nehéz papírt találni, ha valamelyikünk mégis rábukkan, hát az felér egy ünneppel.

Legutóbb a Carrefourban nézelődtem, mikor rátaláltam végre egy tucat muffinpapírra. Szó szerint tucat, mert 12 csomagocska bújt meg a polcon, mindegyikben 75 darab papírral. Tekintettel arra, hogy ritka példányról beszélünk, gyorsan megvettem 7 csomaggal (gondoltam ám más elkeseredett vásárlóra is, így meghagytam 5öt :D ). A szerzemény így néz ki:

Sajnos a papírok fehérek, de mi még ennek is örülünk. 

Ennek a papírnak van még egy helyes kis tulajdonsága, amit Andi barátném tapasztalt ki. :P A tulajdonság pedig a következő lenne: mivel a papír vékony és gyenge, ha muffinsütő nélkül próbálkozol, remélve hogy egy sima tepsi is megteszi... Andi szavaival élve, az eredmény "total disaster" lesz. Magyarul... szétfolyt az egész. Sajnos erről nincsen képem, mert Andi nem akarta megmutatni. :D De mindenképp, el lehet képzelni. 

 

A másik szerzeményem a Reálból van, és imáádom. Ilyen csokibigyuszokról van szó, amiket ha sütés előtt a muffin masszájába szórunk, az szépen belesül meg beleolvad. Egyszóval nyammi. :D

A csomagolása így néz ki:

Azt ajánlom mindenkinek, hogy vegyen ebből többet mint amennyit a muffinokba szán, mert sajnos szórás közben az ember hajlamos kóstolni. Kóstolás után pedig rájön hogy az illető dolog finom, és hogy erről megbizonyosodjon még megkóstolja párszor. Szóval nem árt ha van belőle. ;)

Persze ha az ember nagyon nem kap ilyet, egyszerű csokit is le lehet reszelni, és az eredmény hasonló lesz, de hát ha valaki igazi muffin mániás, és meglát egy ilyen dobozt a polcon, nem tudja otthagyni. :D 

Én ezt használtam, mikor a csokis muffint készítettem. Egyszerű az egész. Az alaprecepthez, amit az első bejegyzésemben írtam le, hozzákevertem két kiskanál kakaóport, amitől szép sötétbarna lett a massza, majd miután kiadagoltam a papírokba, a tetejükre szórtam a csokidarabkákat. Ennyi az egész. :)

Az eredményt már mutattam, de ismétlésképpen:

Nah, mivel közeledik a húsvét, én kívánok mindenkinek kellemes muffin meg egyéb sütést. És ne csak az evésben leljétek örömötöket, hanem az elkészítésben is. ;)

Orindzs

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmania.blog.hu/api/trackback/id/tr201882412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teadrinker13 · http://morzsili.blog.hu 2010.03.30. 22:04:56

A fehér papír is lehet nagyon mutatós "komplikált" kinézetű muffinnal töltve ;) pl amelyiknek a tetejét belemártod lekvárba, majd dióba. Pöttyös vagy csíkos papírral már lehet egészen barokkos túldíszítettség lépne fel :D Viszont a síma muffinokhoz tényleg a mintás papír talál a legjobban!

Na és a hozzávalókról annyit, hogy... igen. Fogynak sütés közben rendesen. Szóval megerősítem az Orindzs többszörösen kimért finomság elméletét! (Én legközelebb valami finom boros dolgot szeretnék készíteni!...)

Nash vs. Keynes 2010.03.30. 23:15:49

aldiban szok lenni színes papír készlet. Direkt muffinos blogokhoz.

Orindzs 2010.03.30. 23:17:49

@Nash vs. Keynes:
Nálunk sajna nincsen Aldi. Mi erdélyi muffin mániások vagyunk, és nálunk valamiért az a helyzet, hogy minél nagyobb a város, annál nehezebb muffinos cuccokat kapni. Nem igazán értem a logikát. :D Azért köszi.

teadrinker13 · http://morzsili.blog.hu 2010.03.31. 09:15:59

@Orindzs: Megoldható az Aldi is ;) Egy évben kétszer biztos mindenki jár arra, még akkor is ha nincs szerecséje pont a határ mellett lakni. A muffinpapír nem kér enni :)
süti beállítások módosítása