ápr
3

Húsvéti mákos muffin

| Szerző: Orindzs | 12:17 pm

A idei húsvéti mákos muffinom története így hangzik: Szüleimtől kaptam ajándékba egy 12es muffinsütőt (eddig csak két darab 6osom volt), így már teljesen biztos voltam benne hogy húsvétra készítek muffint is. Hogy milyen legyen.. ahhoz pedig a nővérem adta az ötletet. Mert hogy hát mi más legyen, ha nem mákos. Mert ugye húsvét van. Keresgélni kezdtem neten recept után, végül ki is szemeltem egy szimpatikusat.

A recept itt található meg. Természetesen módosítottam rajta egy csöppet. Egyik dolog amit én sose tartok be a muffinoknál, az az volna, hogy én sosem szoktam misztikus módon összekevergetni a hozzávalókat, különböző rejtélyes sorrendben, 25 különféle tálban, hanem szépen zutty bele az egészet, mixer, oszt jóvan. Ezen kívül pedig én megszórtam a muffinok tetejét mazsolával.

Sütés előtt így nézett ki:

Kicsit lassabban sültek meg mint az eddigi muffinjaim, meg eleinte nem is nagyon akartak megnőni, de végül az eredménnyel nagyon elégedett voltam.

Ja és a használt recept nem árulja el, hogy az adott alapanyagokból hány muffin készül. Nekem 32 lett. Persze ez szerintem mindenkinél változó a forma és a papír méretének függvényében.

Nos, ennyi volna most részemről. Kívánok mindenkinek süti- meg virágillatú, és persze nagyon kellemes ünnepet.

Orindzs

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmania.blog.hu/api/trackback/id/tr891891649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mufika 2010.04.03. 12:37:09

este en is kerek ebbol 1et :P ...mert nagyon fincsinek nez ki :D
u h anelkul ne gyere el otthonrol :P
süti beállítások módosítása