Nutellás muffin receptből átalakítva született meg ez a muffin. Ez az első számú személyes kedvencem, nagyon puha és omlós. Egyedüli baja az, hogy sütés után 2 órával mindig elfogy :)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 17 dkg cukor
- 14 dkg puha vaj
- késhegynyi só
- 2 tk sütőpor
- 1 tk mandulaaroma
- meggy (találomra, muffinonként kb 5 db)
- csokidarabkák
Elkészítés:
A puha (nem megolvasztott) vajat habosra keverjük a cukorral, kb 2 percig, másképp nem lesz sem puha, sem omlós a muffin. Ehhez egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mixerrel jól összekeverjük. A sóval és sütőporral összekevert lisztet is beleöntjük, majd végül a mandulaaromát. Addig keverjük, amíg egyenletes masszát kapunk. Beleöntjük a muffinformákba, majd a meggyeket beleszúrkáljuk, illetve 1-1 kocka csokoládét, ha kicsit fel szeretnénk dobni a muffinokat. 15-20 percig sütjük.