Végre vége az államvizsgának és a ballagásra otthonról jött süliadag is elfogyott! A kánikulában, ami már egy hete tart, végre nekiláthattam muffint sütni. (... láttatok már hülye embert?) Az egészben az volt a legérdekesebb, hogy még a 2 részletben történő sütés után is kellemesebb volt az időjárás idebenn, mint kint a teraszon.
Ez igaziból triplán csokis muffinnak indult, csak mivel a párom megette a fehér csokit, kénytelen voltam más recept után nézni. Persze a rengeteg a muffin recept között mindig lehet találni olyat, amihez van itthon alapanyag.
Nagyon szeretem sok-sok tejszínhabbal és frappéval. Télen persze jobban talál mellé egy csésze fórró tej vagy tejeskávé.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál instant kávépor
- 2 kiskanál sütőpor
- 4 tojás
A többi muffinhoz hasonlóan kell elkészíteni, azt az egyet leszámítva, hogy a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből készült habot csak a legvégén forgatjuk bele óvatosan a masszába. 180 fokon 15-20 perc alatt szépen megsül.