Következetes koffeinfogyasztó ember vagyok. Főleg fekete teát és kávét iszom. Szerintem ehhez nagyon hozzájárul a tanulgatós életmód, és az is, hogy én alapjáraton mindig álmos vagyok.
A változatosság kedvéért most eszem a kávét és a kapucsínót muffin formájában.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál instant kapucsínó por
- 3 evőkanál instant kávé por (így nagyon dominálja a kávé íz, aki nem rajong ezért, az tegyen csak 1 kanállal)
- 1 csomag sütőpor (nálam elég szokott lenni 1 Dr Otkeres csomag)
- 25 dkg liszt
- őrölt fahéj (én kb egy teáskanállal tettem)
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín (ezt elnéztem... rosszul emlékeztem és csak 2 dl-t mértem ki, de így is nagyon finom puhára sült)
Így készül: Összekeverjük a lisztet a sütőporral, fahéjjal, kapucsínó- és instant kávé porral. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a szilárd anyagokat meg a tejszínt. A formákba kanalazgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük.
Az eredeti receptben csokit reszeltek a tetejére. Én kihasználtam, hogy van itton tejszín, és inkább azzal díszítettem, majd egy kevés őrölt fahéjjal szórtam meg.
Tipp: Ha fontos, hogy szépre süljenek a muffinok, itt tényleg ajánlatos betartani azt a szabályt, hogy csak a forma 3/4 részét töltjük meg! Hajlamos nagyra nőni, és kimászni a formából. Hagyományos muffintepsinél ez nem is olyan nagy probléma, de a különálló formáknál fennállhat a veszélye egy alaposabb sütő-takarításnak. Én is így jártam egy adaggal, mert lusta voltam két részletben sütni. Az eredményt inkább nem fényképeztem le.