ápr
16

A gesztenye egy olyan dolog, amit bármikor mindenféle formában szívesen fogyasztok. A sült gesztenye, tejszínhabos gesztenyepüré, gesztenyés rudi, gesztenye-nyelv vagy egyszerűen csak tortába való gesztenyekrém után gondoltam, kipróbálom a gesztenyés muffint is. Nem okozott ez sem csalódást!

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg hagyományos gesztenyemassza
  • 10 dkg puha vaj
  • 3-4 evőkanál rúm (lehet rúm-aroma is)
  • 2 evőkanál áfonyalekvár (szerintem a meggy- vagy a ribizlilekvár is talál)
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kiskanál sütőpor

A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. A csokit megolvasztjuk, és amikor egy kicsit kihűlt, az összes többi hozzávalóval - kivéve a sütőporral elkevert lisztet és a tojás fehérjét - jól összedolgozzuk. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk az előbb kikavart masszába, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket. Jó tanács kezdő konyhatündéreknek: Ezt a műveletsort ajánlatosabb egy lapáttal vagy fakanállal végezni, hogy minél kevesebb levegő menjen ki a tojás fehérjéből készült habból. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ilyenkor nem jó ötlet úgy lerázogatni a fölösleget a kanálról, hogy azt az edény falához ütögetjük!

A 180 fokra előmelegített gázos sütőben kb 30 percig kell süljön.

Tálaláskor "levetkőztettem" őket, mert szerintem a gesztenyepűrés-tejszínhabos díszítéssel ez a mozdulat nehezebb lett volna. Azért, hogy mégis meglegyen a tipikus muffin-kinézetük, beletettem őket egy-egy tiszta papírba.

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmania.blog.hu/api/trackback/id/tr51927571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása