Ha több gyümölcs közül lehet válogatni, de épp lusta vagyok, mindig a banánt választom: nem feltétlenül szükséges megmosni, egyszerű meghámozni, nem kell szétszedegetni mint a narancsot, és finom is. Szóval gyakorlatilag bárhol, bármikor fogyasztható. Mióta szeretek konyhatündér lenni, alapanyagként is pont úgy szeretem, mint csak símán megenni.
- 20 dkg liszt
- 3 kk sütőpor
- 1 kk fahéj
- 2 tojás
- 10 dkg barna cukor
- 15 dkg puha vaj
- 4 érett banán
Ilyen egyszerű az elkészítése: a tojásokat habosra verjük, majd hozzákeverjük a vajat és a cukrot és a fahéjat. Kisebb adagokban a lisztet és az összetört banánt is hozzátesszük. A formákba adagoljuk és 25-30 perc alatt kb 180 fokon megsütjük.