máj
27

 Hozzávalók:

20 dkg kukoricakonzerv, 15 dkg császárszalonna, 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 2,5 dl natúr joghurt, 0,5 dl olaj, ízlés szerint zöldpetrezselyem

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Lecsöpögtetjük a kukoricát, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, csomómentesre keverjük, ehhez a masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, gondosan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sült szalonnát és kukoricát. A masszát a muffinsütőbe adagoljuk, közepes lángon 25-30 percig sütjük.

A hozzávalókat az eredeti recept szerint írtam le, uh most pár hasznos tipp :)

- liszt nem szükséges 25 dkg, nagyon kemény lesz a massza

- simán egy egész sütőport bele lehet tenni

- a muffin papírt ajanlatos kiolajozni, mert ha nem beleragad a massza 

- ez az adag nekem 16 db-ra volt elég

Jó étvagyat!! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmania.blog.hu/api/trackback/id/tr292937590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása