Hozzávalók:
20 dkg kukoricakonzerv, 15 dkg császárszalonna, 25 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 2,5 dl natúr joghurt, 0,5 dl olaj, ízlés szerint zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Lecsöpögtetjük a kukoricát, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, csomómentesre keverjük, ehhez a masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, gondosan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sült szalonnát és kukoricát. A masszát a muffinsütőbe adagoljuk, közepes lángon 25-30 percig sütjük.
A hozzávalókat az eredeti recept szerint írtam le, uh most pár hasznos tipp :)
- liszt nem szükséges 25 dkg, nagyon kemény lesz a massza
- simán egy egész sütőport bele lehet tenni
- a muffin papírt ajanlatos kiolajozni, mert ha nem beleragad a massza
- ez az adag nekem 16 db-ra volt elég
Jó étvagyat!! :D