Pár hete hallottam a sörös muffinról, és azóta piszkált a kíváncsiság. Nem tudtam elképzelni, hogy milyen is lehet: sós, édes, keserű? Főleg, hogy a sör ugye kesernyés, a receptben cukor és só is szerepelt a hozzávalók között. Szerintem egyedi íze lett, egyáltalán nem keserű, a sör íze csak minimálisan érződik rajta, enyhén édes, enyhén sós.
Elég nehéz körülírni, de mindenkinek csak ajánlani tudom. Maximálisan meg vagyok elégedve az eredménnyel, egyike a legfinomabb és legmutatósabb muffinoknak, amit valaha is sütöttem. Azoknak is nagyon tudom ajánlani, akik nem szeretik a sós muffint vagy a sört :)
Most nem használtam muffin papírt, csak egyszerűen kivajaztam a muffinsütőt.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 3 tojás
- 2,5 dl sör
- 1 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- só, bors
- 5 dkg reszelt sajt a tetejére
- 2-3 zöldhagymaszár (kihagyható)
Ekészítés:
A tojásokat, olajat és a sört habosra keverjük. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, só, bors, feldarabolt hagymaszár) is összekeverjük, majd hozzáadjuk a sörös keveréket. A masszát betöltjük a muffinformákba és a tetejüket megszórjuk sajttal. 20 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Szép nagyra nőnek fel, amiben a sörnek is gondolom nagy szerepe van.