ápr
10

A Tesco-ban most hihetetlenül gazdag volt a szakácskönyv-felhozatal. Csak muffinosból is volt 4 féle. Nekem ez nagyon megtetszett. A legfontosabb, hogy elkészíthető receptek vannak benne (nem kell lexikont is vegyek a szakácskönyv mellé, hogy megértsem, milyen hozzávalók is kellenek egy adag muffinhoz, vagy az elkészítési módját). Szépen rendszerezett süti-típusok és alapanyagok szerint: a különböző kategóriába tartozó recept-csoportokat színes fülecskés lapok választják el egymástól, így a tartalomjegyzék nézegetése nélkül is hamar oda lehet lapozni, ahova szeretnénk. Örülök, hogy nem csak muffin recept van benne, hanem pogácsa is, mert azt is nagyon szeretem. A fotók annyira jól sikerültek benne, hogy néha a lapjaiba is beleharapnék! És nem utolsó sorban az is befolyásolt, hogy nekem már van egy szakácskönyvem ugyanebből a sorozatból: Horváth Ilona válogatott receptjei.

Nem azért vettem, mert a neten nincs elég muffin-recept. Szeretem a hagyományos könyv-formátumot, és ragaszkodom hozzá, hogy a hobbyimhoz könyveket is beszerezzek.

Már ki is néztem egy pár muffint, amit a közeljövőben mindenképpen el szeretnék készíteni:

  • gyümölcsrizses (tejberizses muffin gyümölccsel)
  • mézes (egy kevés citromlé is van benne; nagyon finom lehet tea mellé)
  • kapucsínós (jó sok instant kapucsínó por kell bele)
  • gesztenyés (imádom a gesztenyét!)
  • mákos-aszalt szilvás (egy kevés szilvapálinka is kell bele. Lehet valahol őrölt mákot venni? Sajnos, még nincs mákdarálóm...)
  • mexikói (sok kukoricával, sajttal és chillivel)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmania.blog.hu/api/trackback/id/tr171910548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása