ápr
22

Mostanáig nem nagyon fordítottam gondot a muffin díszítésére. Nemrég egy tortás blogon olvastam először a fondantról, mint díszítőelemről, és nagyon megtetszett az ötlet. Gyorsan be is szereztem egy nagy tasak pillecukrot (angolul marshmallow), és nekiláttam a fondant elkészítéséhez és a muffin díszítéséhez. Nagyon fel lehet dobni egy egyszerű kis muffint ezzel a díszítéssel, a lehetőségek pedig végtelenek. Így néz ki az eredmény:

A színezést Dr.Oetkeres díszítőceruzákkal oldottam meg, de sokkal mutatósabb ha különféle színű fondantot készítünk, és akkor már alapból színes lesz a díszítés.

Többféle fondant receptből kombináltam össze a masszát: én 7dkg pillecukrot és 14 dkg porcukrot használtam. A pillecukor így néz ki kezdeti fázisában:

A pillecukrot egy kivajazott tálba szórtam, és betettem a sütőbe kb 3 perce, miközben állandóan nyitogattam a sütő ajtaját és kavargattam. Akkor lesz jó, ha teljesen elolvadt a pillecukor. Ez után kivettem a tálat a sütőből és a porcukor 2/3-át beleszórtem és megpróbáltam jól elkavarni, ami kicsit nehéz, mert ekkor már minden ragad mindenhez. Ekkor döntöttem úgy, hogy én biza jól megvajazom a kezem, és puszta kézzel folytatom a porcukor eldolgozását. Mikor már kezdett eléggé normális állagú lenni, egy lefóliázott és vajjal megkent lapítóra borítottam a fondantot, és eldolgoztam a maradék porcukorral. Ekkor már nagyon puha, nem ragadós masszává alakult át, amivel nagyon könnyen lehet dolgozni. 

Kisebb darabokat nyújtottam ki a fondantból, ezzel borítottam a kihűlt muffinok tetejét. Az apró díszek készítése az elemis sulis kézimunka-óra emlékére tipukus gyurmázásnak felel meg. Nagyon élveztem :) A rózsák elkészítését itt lehet megtanulni: 

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmania.blog.hu/api/trackback/id/tr471941834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demyke:) 2010.04.22. 10:13:18

Szépek a rózsák!
Ha szeretnétek pl. rózsaszín fondatot készíteni, de nem akartok mesterséges színezőanyagot akkor céklának a levével nagyon szépen meg lehet színezni. Az ízén nem érződik, nem kell sokat tenni 1-2 mokkáskanállal csak mert nagyon erőssen színez.

fozzunkvalamit.blogspot.com/2010/02/szulinapi-valentin-torta.html
ezen a tortán én a fondant szivet céklával színeztem.

ronci 2010.04.22. 10:27:53

@demyke:): Köszi szépen a tippet. Nagyon jó ötlet, én sem igazán rajongok a mesterséges színezőanyagokért. Nagyon szép, kellemes rózsaszín lett a fondant szív, amit készítettél.
süti beállítások módosítása